Paszteciki ze szpinakiem i sezamem

0

Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
180 gramów masła
2 jajka
2 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
Nadzienie:
1 opakowanie szpinaku Poltino
100 gramów sera typu feta
2 ząbki czosnku
Sezam
 

Sposób przygotowania:

Szpinak odparować na patelni i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wymieszać z rozdrobnionym serem feta.

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 jajka i 2 żółtka oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zagniatamy wszystko na jednolite ciasto.

Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy z niego prostokąty. Na środek każdego prostokąta wykładamy masę szpinakową i zawijamy paszteciki.

Przekładamy paszteciki na blachę i smarujemy każdy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 – 20 minut.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.