Fasolka zielona z grzybami, kurczakiem i sezamem

0

Składniki:

1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
300 gram piersi z kurczaka
250 gram pieczarek
70 gram masła
8 pomidorków koktajlowych
1 łyżka sezamu
1 suszona papryczka chilli
Sól Pieprz ziołowy
 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka umyj i pokrój w drobną kosteczkę. Następnie podsmaż wszystko na patelni grillowej.

Pieczarki pokrój w plastry i wrzuć na rozgrzane na patelni masło. Duś pod przykryciem około 6 minut. Po tym czasie dodaj pomidorki koktajlowe i smaż przez kolejne dwie minuty. Następnie wrzuć kurczaka, fasolkę oraz pokrojoną drobno papryczkę chilli. Dopraw sola i pieprze do smaku i wymieszaj. Duś na małym ogniu, pod przykryciem przez około 8 minut, co jakiś czas mieszają. Przed podaniem posyp całość sezamem.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.