Pieczone ziemniaki z bobem, kalafiorem i śmietaną

0

Składniki:

6 średniej wielkości ziemniaków
8 różyczek kalafiora Poltino
3 łyżki bobu Poltino
2 łyżki śmietany 18%
Pół łyżeczki curry
2 łyżki oliwy z oliwek
Pół łyżeczki oregano
Pół łyżeczki bazylii
Sól
pieprz
 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki dokładnie umyć i przekroić na połówki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać bób.

W miseczce połączyć oliwę z oliwek z curry i dokładnie obtoczyć w marynacie kalafiora, którego następnie, dosłownie przez 3 minuty podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Tak przygotowanego wrzucić do naczynia żaroodpornego z pozostałymi składnikami. Posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Do śmietany dodać oregano, bazylię oraz sól i pieprz. Wymieszać. Po upieczeniu warzyw polać je przygotowanym sosem śmietanowym.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.