Pierogi z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 szklanki maki
  • 1 jajko
  • Pół szklanki ciepłej wody
  • Łyżeczka soli
  • 1 opakowanie pieczarek Poltino
  • 1 cebula
  • Łyżka oleju
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Mąkę przesiać i zrobić w niej dołek. Wlać do niego wodę, wbić jajko i dodać szczyptę soli.
  • Wymieszać. Następnie zagnieść ciasto, dodając taką ilość wody aby ciasto nie kleiło się do rąk. Następnie rozwałkować na cienki placek i powykrawać kółka szklanką.
  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
  • Smażyć, aż ładnie się zeszkli i dodać pieczarki.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 7 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia, ostudzić, a następnie zblendować.
  • Na każdy krążek ciasta nakładać farsz z pieczarek i zlepiać pierogi.
  • Gotować w osolonej wodzie, do wypłynięcia pierogów.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background