Pierś z indyka nadziewana szpinakiem

0

Składniki:

2 piersi z indyka
1 opakowanie szpinaku Poltino
2 ząbki czosnku
1 cebula
4 łyżki parmezanu
Olej do smażenia
Sól
pieprz
 

Sposób przygotowania:

Piersi umyć i rozbić na plastry o grubości około 1 cm.

Czosnek i cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni z dwoma łyżkami oleju. Gdy ładnie się zeszklą dodać szpinak i smażyć przez około 6 minut. Po tym czasie dodać parmezan. Wymieszać i podsmażyć całość jeszcze przez około 2 minuty.

Całość doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i ostudzić.

Szpinak rozłożyć na piersi i zawinąć je. Całość związać siatką do mięsa. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.