Pudding Chia z malinami i płatkami kokosowymi

0

Składniki:

  • 1 opakowanie malin Poltino
  • 3 łyżki nasion chia
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki wody
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki płatków kokosowych

Sposób przygotowania:

  • Na patelnie wlać 3 łyżki wody i wrzucić maliny, które należy zasypać 3 łyżkami cukru. Smażyć całość pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Musi powstać delikatna konfitura. Gotową masę ostudzić.
  • Nasiona chia zalać mlekiem i dodać 3 łyżki miodu. Wymieszać i odstawić na około 20 minut.
  • Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę. Na koniec dodać płatki kokosowe i delikatnie wymieszać całość.
  • Do szklaneczek nałożyć na dół pudding chia, a następnie warstwę konfitury z malin. Na koniec położyć sowitą porcję bitej śmietany z płatkami kokosowymi. Całość udekorować kilkoma malinami i płatkami kokosowymi.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.