Quiche z łososiem i brokułami

0

Składniki:

Ciasto:
250 gramów mąki
Pół łyżeczki soli
150 gramów masła
Nadzienie:
250 gramów łososia wędzonego na ciepło
Połowa cebuli
200 gram sera gouda
1 opakowanie brokułów Poltino
1 szklanka śmietany 18%
4 jajka
Pieprz ziołowy
 

Sposób przygotowania:

Ciasto:
Mąkę wsypać do miski i wymieszać z solą. Dodać pokrojone w kostkę masło i zagnieść ciasto. Owinąć folią i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Farsz:
Łososia pokroić w drobniejsze kawałki. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać.

Żółty ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze śmietana i jajkami.

Brokuły zblanszować w gorącej wodzie przez około 3 minuty.

Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Wyłożyć na okrągła formę. Po całości ciasta, rozłożyć wymieszanego z brokułami, cebulą i czosnkiem łososia.

Całość zalać masa śmietanowo – jajeczną.

Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.