Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
2 szklanki kaszy jaglanej
1 cebula
1 duży ząbek czosnku
1 łyżeczka czarnuszki
Pół szklanki mąki żytniej
1 łyżka sosu sojowego
Pół łyżeczki pieprzu cayenne
Sól i pieprz
2 łyżki oleju słonecznikowego
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie przez około 20 minut. Cebulę i czosnek drobniutko pokroić i podsmażyć na oleju. Marchewkę gotowac i zblednować, następnie dodać do ugotowanej kaszy jaglanej. Wrzucić podsmażoną cebulę i czosnek. Dodać sos sojowy, czarnuszkę, mąkę razową oraz pieprz cayenne. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać do połączenia się składników. Musi powstać lekko kleiste ciasto. Z ciasta formować kotlety i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 – 30 minut.
Smacznego :)
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0