Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

0

Składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
3 jajka
300 gram wędzonego łososia
1 opakowanie serka Ricotta
2 ząbki czosnku
Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
Pół łyżeczki soli
Pół łyżeczki pieprzu
1 łyżka chrzanu
 

Sposób przygotowania:

Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli.

Szpinak zmiksuj w blenderze z czosnkiem, sola, pieprzem, gałką muszkatołowa i żółtkami.

Do masy szpinakowej dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj całość szpatułką do połączenia się wszystkich składników.

Na blachę do pieczenia wyłóż pergamin i rozlej masę szpinakową. Delikatnie rozprowadź całość szpatułką. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Gdy się upiecze, odstaw na około 10 minut do ostygnięcia. Następnie obróć i zdejmij pergamin.

Serek Ricotta wymieszaj z chrzanem. Następnie rozsmaruj go na upieczonym cieście szpinakowym. Na wierzch serka poukładaj plastry wędzonego łososia.

Całość delikatnie, ale ściśle zroluj. Owiń w folię aluminiową i wstaw na około godzinę do lodówki.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.