Rolada z makreli z marchewką w galarecie

0

Składniki:

1 kg wędzonej makreli
1 kajzerka
3 cebule
4 ząbki czosnku
4 jajka
2 szklanki marchewki Poltino
0,5 litra bulionu
2 łyżki masła
Żelatyna
 

Sposób przygotowania:

Mięso z makreli zblendować z namoczona w mleku kajzerką, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.

Marchewkę ugotować do miękkości. Następnie dodać dwie łyżki masła i zblendować.

Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać.

Zblendowane mięso z makreli rozłożyć na papierze do pieczenia. Na wierzch nałożyć posiekane jajka i marchewkę. Zawinąć roladę. Pokroić w plastry i ułożyć na talerzu.

Zalać żelatyna przygotowaną na bazie bulionu. Wstawić do lodówki do stężenia.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.