Roladki z cukinii ze szpinakiem

0

Składniki:

2 cukinie
2 szklanki przecieru z pomidorów
4 łyżki startego parmezanu
1 czerwona cebula
250 gramów sera ricotta
300 gramów szpinaku Poltino
2 ząbki czosnku
Szczypta gałki muszkatołowej
Pieprz
Sól
1 łyżka cukru
 

Sposób przygotowania:

Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w cienkie plastry.

Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzuć drobno posiekany czosnek. Smażyć około 1 minutę. Dodać szpinak i gałkę muszkatołową. Smażyć razem przez 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Ostudzić i dodać ser ricotta.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

Na patelni rozgrzać ponownie olej i dodać drobno posiekaną cebulę. Smażyć, do momentu, aż będzie szklista. Dodać przecier pomidorowy i łyżkę cukru. Wymieszać. Smażyć przez 2 minuty.

Na paski cukinii wykładać masę ze szpinaku, ricotty i zawijać. Gotowe roladki układać na sosie pomidorowym. Całość posypać startym parmezanem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 – 20 minut.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.