Rolowane francuskie bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

0

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie szpinaku Poltino
1 łyżeczka soli morskiej
1 ząbek czosnku
4 zielone oliwki
8 suszonych pomidorów
200 gramów serka topionego śmietankowego
2 łyżki oleju rzepakowego
1 jajko
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekany czosnek. Podsmażyć około 1 minutę, a następnie dodać szpinak. Smażyć, aż szpinak się rozpadnie. Dodać rozdrobniony serek topiony, pokrojone w kosteczkę suszone pomidory i oliwki. Smażyć całość, aż powstanie jednolita masa. Ostudzić.

Gotową masę przełożyć na rozłożone ciasto francuskie. Zrolować i pokroić na pierścienie o grubości około 3 cm. Tak przygotowane wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.