Ryż z kalafiora z jajkiem i miętą

0

Składniki:

1 opakowanie kalafiora Poltino
2 jajka
Pęczek świeżej mięty
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
Olej do smażenia
1 łyżka masła
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Kalafior rozdrobnić w malakserze na drobne kawałki wielkości ziaren ryżu.

Cebulę i czosnek obrać i również rozdrobnić w malakserze. Następnie wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki oleju. Dodać kalafior i smażyć całość około 6 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić.

Z jajek usmażyć omlet na maśle. Następnie pokroić go w plastry. Dodać do usmażonego kalafiora wraz z poszatkowaną miętą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.