Sałatka z brokułem, jajkiem i tuńczykiem

0

Składniki:

8 różyczek brokułów Poltino
2 jajka
Garść rozdrobnionych orzechów włoskich
1 łyżeczka pieprzu kolorowego
Pół łyżeczki soli himalajskiej
120 ml jogurtu naturalnego
Pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
1 filet z tuńczyka
2 łyżki oliwy z oliwek
 

Sposób przygotowania:

Brokuły ugotować na miękko. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić mini pół księżyce.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć, pokrojonego w kostkę tuńczyka. Zdjąć z ognia i ostudzić.

Brokuły przełożyć do miski, dodać jajka oraz tuńczyka. Całość posypać rozdrobnionymi orzechami włoskimi.

Do jogurtu dodać mielona ostrą paprykę, sól himalajską oraz zmielony pieprz kolorowy. Wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.