Sałatka z brokułem, winogronami i boczkiem

0

Składniki:

200 gram brokułów Poltino
Szklanka czerwonych winogron
80 gram boczku
Połowa czerwonej cebuli
Garść suszonej żurawiny
Garść płatków migdałowych
Pół szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
 

Sposób przygotowania:

Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Winogrona przekrój na połówki. Cebulę drobno poszatkuj.

Boczek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż go na patelni bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu. Wytopi się on z boczku. Jogurt naturalny wymieszaj z jedną łyżką miodu.

Do miski wrzuć ugotowane brokuły, boczek, winogrona, cebule i żurawinę. Dodaj jogurt z miodem i całość wymieszaj. Przed podaniem posyp całość płatkami migdałowymi.

Smacznego ?
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.