Sałatka z kalafiorów z awokado podawana w melonie miodowym

0

Składniki:

  • Opakowanie Kalafiory POLTINO 
  • 1 cebula średniej wielkości 
  • 1 awokado 
  • 1 melon miodowy
  • 4 ugotowane jajka 
  • 2 średnie pomidory 
  • pęczek koperku 
  • 4 łyżki majonezu 
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

  • cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i pozostawić na około 30 minut,
  • kalafior ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki,
  • avocado ( pokrojone skropić sokiem z cytryny), pomidory i jajka pokroić w kostkę, melon przekroić na pół usunąć pestki wdrążyć miąższ pokroić w kostkę,
  • połączyć wszystkie składniki, dodać majonez i posiekany koperek,
  • doprawić do smaku solą i pieprzem,
  • gotową sałatkę podawać w wydrążonym melonie.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.