Sałatka z żółtą fasolką szparagową, szynką i papryką

0

Składniki:

  • 1 opakowanie żółtej fasolki szparagowej Poltino
  • 250 gram szynki w kawałku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mały pęczek szczypioru
  • 2 łyżki oleju
  • Pół łyżeczki suszonej mielonej wędzonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Fasolkę szparagową ugotować do miękkości.
  • Szynkę i paprykę pokroić w drobna kosteczkę.
  • Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim szynkę oraz paprykę. Następnie dorzucić ugotowaną fasolkę i dodać mieloną wędzoną paprykę oraz doprawić dolą i pieprzem do smaku. Całość poddusić pod przykryciem około 2 minuty. Ostudzić.
  • Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorem.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.