Śledź pod pierzynką

0

Składniki:

4 płaty śledziowe
2 duże ziemniaki
1 opakowanie marchewki mini Poltino
2 buraki
2 jajka
1 cebula
majonez
pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie moczyć w czystej wodzie przez kilka godzin. Następnie pokroić je w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Ziemniaki umyć i razem z marchewkami włożyć do garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości. Buraki umyć i ugotować w osobnym garnku. Obrać ugotowane na twardo jajka.  Zetrzeć je, podobnie jak warzywa, na tarce o dużych oczkach. Można też wszystkie te składniki pokroić w kosteczkę.

W salaterce ułożyć warstwami: śledzie, oprószoną pieprzem marchew, majonez, ziemniaki, cebulę, znów warstwę majonezu, buraczki, a na końcu jajka. Wstawić potrawę na dłuższą chwilę do lodówki do "przegryzienia się" smaków. 
Smacznego

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.