Sola w sosie greckim, podawana z chrustem selerowym

0
Czas przygotwnia: 20 minut

Składniki:

1 opakowanie "Włoszczyzna" POLTINO
1 cebula
150 g filet z soli
1 seler
0,5 pora
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oleju do smażenia
1 łyżeczka musztardy
½ łyżeczki słodkiej paprykisól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • zamrożoną włoszczyznę wsypać na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem, dusić pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości,
  • dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze ok. 5 minut,
  • doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać odrobinę sproszkowanej papryki czerwonej, łyżeczkę musztardy i zagotować,
  • rybę posypać solą i pieprzem, usmażyć na oleju,
  • selera pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju w temp, 180 stopni,
  • usmażoną rybę ułożyć na talerzy do połowy zalać sosem, nałożyć chrust z selera i przystroić cytryną.

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.