Sos wiśniowy do mięs

0

Składniki:

1 szklanka wina czerwonego półwytrawnego
1 szklanka wina czerwonego półsłodkiego
Opakowanie wiśni Poltino
2 łyżki miody
1 gałązka rozmarynu
Półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej
¼ szklanki zimnej wody
sól
 

Sposób przygotowania:

Na rozgrzaną patelnię wlać wino i włożyć do niego gałązkę rozmarynu. Gotować całość około 6 minut, po czym wyciągnąć gałązkę rozmarynu. Dodać miód i wiśnie. Dusić pod przykryciem, aż wiśnie delikatnie zaczną się rozpadać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do sosu. Dodać sól do smaku i ewentualnie odrobinę cukru. Cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z gazu. Podawać do wszelkiego rodzaju mięs.

Smacznego
:)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.