Spaghetti z kalafiorem

0

Składniki:

1 opakowanie kalafiora Poltino
Pół opakowania makaronu spaghetti
Szklanka śmietany kremówki
100 gramów tartego parmezanu
Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
Szczypta gałki muszkatołowej
Sól
Olej do smażenia
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego kalafior. Gdy zacznie się ładnie podsmażać, dodać stopniowo śmietankę oraz pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Całość wymieszać i gotować przez 3 minut, cały czas mieszając. Tak przygotowany kalafior przełożyć na talerz z ugotowanym al dente spaghetti.  Posypać startym parmezanem i udekorować listkami bazylii.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.