Szpinakowe smoothie bowl z jagodami, kiwi i gruszką

0

Składniki:

Pół opakowania szpinaku Poltino
Szklanka jogurtu typu greckiego
3 łyżki serka mascarpone
Garść jagód
2 owoce kiwi
1 gruszka
1 łyżka miodu
1 łyżeczka cukru pudru
2 łyżeczki nasion chia
 

Sposób przygotowania:

Szpinak umieścić w misie blendera. Dodać miód, cukier puder, nasiona chia oraz ser mascarpone i jogurt. Całość zblendować.

Gruszkę obrać i pokroić w plasterki. Foremkami do ciastek wykrawać z plasterków, fantazyjne wzory. Jagody, kiwi obrać i wydrążyć z niego kuleczki.

Masę z blednera przelać do miski, a na wierzch ułożyć gruszkę oraz jagody i kuleczki kiwi.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.