Brukselka z figami i miodem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 3 figi
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić brukselkę.
  • Po około 2 minutach dodać miód oraz słodką paprykę, sól i pieprz ziołowy.
  • Smażyć całość, aż brukselka ładnie się skarmelizuje.
  • Figi pokroić w pół księżyce i dodać do brukselki podsmażyć całość przez około 1 minute, aż ładnie puszczą sok.
Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background