Brukselka zapiekana z czerwonymi winogronami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 70 gramów czerwonych winogron
  • Garść orzechów Pecan
  • Kilka gałązek tymianku
  • Oliwa z oliwek
  • Łyżeczka suszonej mielonej słodkiej papryki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Brukselkę przelać ciepłą wodą, a następnie każdą główkę przekroić na pół. Tak przygotowaną rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
  • Dodać winogrona i przesiekane orzechy Pecan.
  • Całość posypać suszoną słodką papryką oraz solą i pieprzem do smaku.
  • Na wierzchu ułożyć kilka gałązek tymianku.
  • Całość polać dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
  • Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 15 minut.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background