Chrupiące placuszki z kalafiora

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania kalafiora Poltino
  • Pół szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół pęczka koperku
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Kalafior ugotuj al dente i ostudź.
  • Kalafior rozdrobnij widelcem i dodaj mąkę, śmietanę, jajka oraz drobno starty czosnek i posiekany koperek.
  • Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia się składników.
  • Smaż placki na rozgrzanym na patelni oleju, na złocisty kolor po obydwu stronach.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background