Jajka faszerowane z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 8 jajek
  • 250 gramów pieczarek Poltino
  • 1 cebula dymka
  • 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka chrzanu
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek

Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo.
  • Obrać i przekroić na pół.
  • Wyjąć żółtko i wrzucić do misy blendera.
  • Dymkę pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w połączeniu z olejem.
  • Dodać pieczarki i smażyć, aż ładnie się zarumienią.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Dodać do blednera.
  • Wrzucić majonez i chrzan i zblendować na jednolitą masę.
  • Doprawić sola i pieprzem do smaku.
  • Tak przygotowaną masę wyłożyć na białka.
  • Posypać szczypiorkiem dla dekoracji.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background