Ostre leczo

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki Leczo Poltino
  • 2 cebule
  • 5 łyżek smalcu
  • 1 papryczka chilli
  • 1/2 szklanki octu jabłkowego
  • 10 ząbków czosnku
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania:

  • Cebule obrać i pokroić w kostkę.
  • Czosnek obrać i posiekać.
  • Chili umyć, przekroić, usunąć nasiona, pokroić w cienkie plasterki.
  • Tymianek opłukać, osuszyć, oderwać listki.
  • Smalec rozgrzać w szerokim rondlu.
  • Włożyć cebulę, czosnek, mieszankę Leczo Poltino i tymianek.
  • Smażyć na średnim ogniu 15 minut, mieszając.
  • Dodać 2 łyżeczki soli, pieprz, chili, cukier, ocet.
  • Zagotować, trzymać na małym ogniu 15 minut, ciągle mieszając.
  • Odmierzyć 1/3 masy, zblendować, połączyć z pozostałym leczo, jeszcze raz zagotować i gotowe.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background