Pasta marchewkowa na kanapki

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 gram marchewki Poltino
  • 100 gram masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 gram koncentratu pomidorowego
  • 50 gram cebuli
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozpuść 50 gram masła.
  • Następnie wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smaż przez 2 minuty.
  • Po tym czasie dodaj marchewkę i smaż całość, co jakiś czas mieszając, do momentu aż marchewka będzie miękka.
  • Odstaw do ostudzenia.
  • Marchewkę z cebulą przełóż do blendera i dodaj oregano, sól i bazylię.
  • Zblenduj całość na jednolitą masę.
  • Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, 2 łyżki miodu oraz resztę masła i ponownie zblenduj.
  • Przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background