Pieczone ziemniaki z bobem, kalafiorem i śmietaną

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 6 średniej wielkości ziemniaków
  • 8 różyczek kalafiora Poltino
  • 3 łyżki bobu Poltino
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • Pół łyżeczki curry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Pół łyżeczki oregano
  • Pół łyżeczki bazylii
  • Sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki dokładnie umyć i przekroić na połówki.
  • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Dodać bób.
  • W miseczce połączyć oliwę z oliwek z curry i dokładnie obtoczyć w marynacie kalafiora, którego następnie, dosłownie przez 3 minuty podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Tak przygotowanego wrzucić do naczynia żaroodpornego z pozostałymi składnikami. Posolić i popieprzyć do smaku.
  • Wymieszać i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
  • Do śmietany dodać oregano, bazylię oraz sól i pieprz.
  • Wymieszać.
  • Po upieczeniu warzyw polać je przygotowanym sosem śmietanowym.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background