Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
  • 3 jajka
  • 300 gram wędzonego łososia
  • 1 opakowanie serka Ricotta
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Pół łyżeczki soli
  • Pół łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka chrzanu

Sposób przygotowania:

  • Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli.
  • Szpinak zmiksuj w blenderze z czosnkiem, sola, pieprzem, gałką muszkatołowa i żółtkami.
  • Do masy szpinakowej dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj całość szpatułką do połączenia się wszystkich składników.
  • Na blachę do pieczenia wyłóż pergamin i rozlej masę szpinakową. Delikatnie rozprowadź całość szpatułką. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Gdy się upiecze, odstaw na około 10 minut do ostygnięcia. Następnie obróć i zdejmij pergamin.
  • Serek Ricotta wymieszaj z chrzanem. Następnie rozsmaruj go na upieczonym cieście szpinakowym. Na wierzch serka poukładaj plastry wędzonego łososia.
  • Całość delikatnie, ale ściśle zroluj. Owiń w folię aluminiową i wstaw na około godzinę do lodówki.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background