Rolowane francuskie bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 zielone oliwki
  • 8 suszonych pomidorów
  • 200 gramów serka topionego śmietankowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekany czosnek.
  • Podsmażyć około 1 minutę, a następnie dodać szpinak.
  • Smażyć, aż szpinak się rozpadnie.
  • Dodać rozdrobniony serek topiony, pokrojone w kosteczkę suszone pomidory i oliwki.
  • Smażyć całość, aż powstanie jednolita masa.
  • Ostudzić.
  • Gotową masę przełożyć na rozłożone ciasto francuskie.
  • Zrolować i pokroić na pierścienie o grubości około 3 cm. Tak przygotowane wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia.
  • Posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background