Sałatka z brokułem, winogronami i boczkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 200 gram brokułów Poltino
  • Szklanka czerwonych winogron
  • 80 gram boczku
  • Połowa czerwonej cebuli
  • Garść suszonej żurawiny
  • Garść płatków migdałowych
  • Pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

  • Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
  • Winogrona przekrój na połówki.
  • Cebulę drobno poszatkuj.
  • Boczek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż go na patelni bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu. Wytopi się on z boczku.
  • Jogurt naturalny wymieszaj z jedną łyżką miodu.
  • Do miski wrzuć ugotowane brokuły, boczek, winogrona, cebule i żurawinę.
  • Dodaj jogurt z miodem i całość wymieszaj.
  • Przed podaniem posyp całość płatkami migdałowymi.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background