Sos truskawkowy do mięsa

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie truskawek Poltino
  • 30 gram cukru
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać masło i wrzucić truskawki.
  • Smażyć, cały czas mieszając, do momentu aż truskawki będą miękkie.
  • Następnie dodać cukier, ocet balsamiczny i sok z połowy cytryny.
  • Wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
  • Odstawić do ostudzenia.
  • Truskawki przełożyć do misy blendera i zmiksować.
  • Przetrzeć przez sitko i przelać do słoika. Można go używać zarówno na zimno, jak i ciepło.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background