Tarta z masą z pomidorów i marchewki

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 200 gramów marchewki Poltino
  • 8 dużych pomidorów
  • 8 listków bazylii
  • 8 listków oregano
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • Płat gotowego ciasta kruchego

Sposób przygotowania:

  • Do formy na tarte wyłożyć ciasto kruche. Na nie położyć papier do pieczenia i obciążyć grochem.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.
  • Po tym czasie wyjąć ciasto i zdjąć papier z grochem.
  • Na patelni rozmrozić marchewkę. Musi być ciepła i lekko się rozpadać.
  • Do piekarnika wstawić umyte pomidory i piec przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Pomidory wciągnąć, ostudzić i wrzucić do blendera.
  • Dodać ostudzona marchewkę oraz bazylie i oregano.
  • Zblendować.
  • Doprawić do smaku sola, pieprzem i cukrem. Następnie masę przełożyć na podpieczony spód tarty i wstawić ponownie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.
  • Po tym czasie tarta jest gotowa.
Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.  
 
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background