Terrina z łososiem i marchewką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 500 g wędzonego łososia (w plasterkach)
  • 300 g gęstego kremowego serka
  • 1 długi ogórek
  • 1 szklanka ugotowanej marchewki w kostce Poltino
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Ogórka umyć i pokroić w kostkę (ze skórką).
  • Serek oraz ugotowaną marchewkę w kostce wymieszać razem.
  • Dodać pokrojonego ogórka, wymieszać.
  • Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
  • Podłużną formę (keksówkę) wyłożyć folią spożywczą - tak, by wystawała poza brzegi formy. Ułóż w niej plastry łososia - tak, by wychodziły poza brzegi foremki.
  • Włożyć masę serową.
  • Wierzch wyrównać i przykryć paskami łososia a następnie folią. 
  • Na wierzchu położyć kawałek tekturki i obciążyć słoikami z wodą lub puszkami.
  • Wstawić do lodówki na całą noc. 
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background