Tort marchewkowy z puszystym kremem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania marchewki krojonej Poltino
  • 4 jajka
  • opakowanie serka mascarpone
  • 1,5 szklanki mąki
  • szklanka oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • po łyżeczce sody oczyszczonej i cynamonu
  • szklanka cukru
  • szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • łyżka cukru waniliowego
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

  • Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawać olej, mąkę wymieszaną z solą, sodą i proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. 
  • Ciasto dokładnie połącz z cynamonem, rozmrożoną i zblednowaną marchewką i orzechami.
  • Przelać do formy do pieczenia wysmarowanej tłuszczem. 
  • Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 50 minut. 
  • Po upieczeniu ciasto wystudzić, przeciąć na 3 części i każdą z nich wysmarować serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem.
  • Całość obsypać zmielonymi orzechami.
Smacznego 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background