Tatar ze śledzia z buraczkami

0

Składniki:

1 opakowanie buraczków tartych Poltino
1 łyżka miodu
1 łyżka octu jabłkowego
300 gram filetów śledziony małosolnych
1 duże jabłko
2 ogórki konserwowe
1 mała czerwona cebula
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 łyżka majonezu
 Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Kilka kromek chleba pełnoziarnistego
2 pęczki szczypioru
 

Sposób przygotowania:

Do miseczki wlej miód, ocet i 1 łyżkę oleju. Wymieszaj całość.

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć buraczki i cały czas mieszając, zacznij je smażyć. Gdy będą już miały jednolitą konsystencję, dodaj miód z octem i lejemy. Wymieszaj i smaż jeszcze przez 3 minuty. Odstaw do ostudzenia.

Filety śledziowe namocz przez około 3 godziny w zimnej wodzie. Następnie odsącz i posiekaj w drobną kostkę.

Jabłko obierz ze skórki i również posiekaj w drobną kostkę. Podobnie postąp z ogórkiem i cebulą.

Wszystkie składniki, poza burakami, umieść w misce i wymieszaj. Dodaj musztardę i majonez i ponownie wymieszaj. Dopraw sola i pieprzem do smaku.

Z kromek chleba wytnij koła. Na wierzchu ułóż buraczki, a na nie połóż masę śledziowo – warzywną. Całość posyp posiekanym szczypiorem.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.