Tort marchewkowy z puszystym kremem

0

Składniki:

2 opakowania marchewki krojonej Poltino
4 jajka
opakowanie serka mascarpone
1,5 szklanki mąki
szklanka oleju
łyżeczka proszku do pieczenia
po łyżeczce sody oczyszczonej i cynamonu
szklanka cukru
szklanka posiekanych orzechów włoskich
łyżka cukru waniliowego
pół łyżeczki soli
łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawać olej, mąkę wymieszaną z solą, sodą i proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Ciasto dokładnie połącz z cynamonem, rozmrożoną i zblednowaną marchewką i orzechami. Przelać do formy do pieczenia wysmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 50 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić, przeciąć na 3 części i każdą z nich wysmarować serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem. Całość obsypać zmielonymi orzechami.
Smacznego ? 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.