Zapiekanka z dynia i fetą

0

Składniki:

2 opakowania dyni Poltino
2 szklanki kaszy jaglanej
2,3 szklanki wody
5 gałązek rozmarynu
1 opakowanie sera feta
4 ząbki czosnku
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
 

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną wypłukać pod bieżącą wodą. W garnku zagotować 2,5 szklanki wody. Kiedy będzie już gorąca, dorzucić kaszę jaglaną i gotować około 15 minut. Po tym czasie zdjąć z gazu i pozostawić pod przykryciem na 5 minut. Gotową kaszę odcedzić, jeśli nie wchłonęła całej wody. Dynię ułożyć na blasze do pieczenia wraz z czosnkiem i gałązkami rozmarynu. Całość polać oliwą z oliwek i piec przez około 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Upieczoną dynię i czosnek przełożyć do blendera, usuwając gałązki rozmarynu. Zblendować na jednolitą masę. Następnie wymieszać z ugotowaną kaszą jaglaną. Dodać sól i pieprz do smaku oraz pokrojony w kostkę ser feta. Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.