Zupa cebulowa z włoszczyzną

0

Składniki:

6 cebul
1 opakowanie włoszczyzny Poltino
2 szklanki bulionu wołowego
szklanka białego wina
bagietka
10 dag startego żółtego sera
5 łyżek masła
2 ząbki czosnku
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cebule pokroić w pióra. W rondelku rozpuścić masło i wrzucić cebulę. Dusić pod przykryciem przez około 5 minut. Następnie dodać rozdrobnione ząbki czosnku i włoszczyznę. Smażyć razem przez 3 minuty. Dolać bulion i doprawić solą i pieprzem. Gotować około 15 minut, po tym czasie wlać wino i dodać starty ser. Gotować jeszcze 5 minut, cały czas mieszając. Gotową zupę przelać do miseczek. Można z wierzchu posypać serem. Podawać z bagietką.

Smacznego ?
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.