Zupa krem z buraków z ciecierzycą

0

Składniki:

1 opakowanie puree z buraczków Poltino
1,5 szklanki ciecierzycy z puszki
700 ml bulionu warzywnego
3 łyżki śmietany 12%
Pół pęczka kolendry
1 cebula
1 ząbek czosnku
Szczypta imbiru
Olej do smażenia
Sól i pieprz
 

Sposób przygotowania:

W garnku podgrzać bulion i wrzucić do niego buraczki oraz drobno poszatkowaną kolendrę. Dodać jedną szklankę ciecierzycy i gotować przez około 5 minut.

Na patelni zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać je do bulionu z buraczkami i ciecierzycą. Doprawić całość solą, pieprzem i imbirem. Gotować jeszcze przez około 8 minut. Na koniec całość zblendować. Dodać śmietanę i wymieszać.

Podawać posypane pozostałą ilością ciecierzycy.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.