Zupa krem z marchewki z boczkiem

0

Składniki:

2 opakowania marchewki Poltino
15 dag boczku wędzonego
3 cebule
6 szklanek bulionu warzywnego
3 łyżki dżemu jeżynowego
3 łyżki octu balsamicznego
1/2 szklanki śmietany 30 proc.
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki masła
sól, pieprz, ostra papryka
 

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać i  pokroić w drobną kosteczkę, dodać marchew i udusić całość na maśle, doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion, gotować 20 minut. 
Dżem wymieszać z octem, gotować 5 minut na małym ogniu. Plastry boczku usmażyć bez tłuszczu. Zupę zblendować, zaprawić śmietaną, doprawić. Już na talerzach posypać posiekanym szczypiorkiem, papryką, polać syropem, ułożyć po plastrze boczku.

Smacznego ?
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.