Zupa wiśniowa na zimno

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 200 gramów wiśni Poltino
  • 2 szklanki wody
  • 5 łyżek cukru
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • Szczypta soli
  • Pół łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

  • Do rondelka wsyp cukier, wiśnie i całość zalej 1 szklanką wody.
  • Cały czas mieszając, zagotuj. Gdy powstanie zwarta konsystencja kisielu, dodaj szczyptę soli i cynamon.
  • Wlej resztę wody, wymieszaj i ponownie zagotuj.
  • Odstaw do ostudzenia.
  • Następnie dodaj jogurt naturalny i zblenduj całość.
  • Podawaj z kawałkami wiśni.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background