Koncentrat z Aronii

Tworząc nasze koncentraty, szczególną wagę przykładamy do jakości owoców, które wykorzystujemy. Koncentrat z owoców aronii otrzymywany jest z wysokogatunkowych surowców. Owoce pozyskujemy z polskich sprawdzonych upraw, których właściciele tak samo, jak Poltino cenią przede wszystkim wysoką jakość i zdrowie. Ekologiczny sok z aronii bez sztucznych barwników stanowi zdrowszą wersję powszechnych słodzonych syropów. Wystarczy dodać go do herbaty, lub rozcieńczyć w wodzie, aby cieszyć się wysokogatunkowym napojem bez dodatku cukru, który nie tylko doskonale smakuje, ale również posiada wysokie parametry mikrobiologiczne. Aronia jest doskonałym źródłem witamin i antyoksydantów, pomocnych w walce z wieloma groźnymi chorobami. Świetnie wpływa na wzrok, dlatego szczególnie poleca się ją osobom długo pracującym przed ekranem komputera. Zadbaj o siebie razem z produktami Poltino!

Cechy organoleptyczne Cechy fizykochemiczne Cechy mikrobiologiczne
Wygląd: półpłynna, jednorodna ciecz. Klarowność: całkowita z niezależną opalizacją. Barwa: intensywna, charakterystyczna dla aronii. Smak: typowy, charakterystyczny, bez obcych posmaków. Zapach: typowy, charakterystyczny dla aronii, osłabiony w wyniku oddzielenia aromatu, bez obcych zapachów. Ekstrakt umowny: 65,0 ±0,5ºBx Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas jabłkowy: 2,8 – 5,0% Ogólna liczba drobnoustrojów: nie więcej niż 1000 jtk. Drożdże/ Pleśnie: nie więcej niż 100 jtk.