DIP Z AWOKADO I SZPINAKU DO NACHOSÓW

0


Podczas karnawału zdarza nam się nieco zgrzeszyć i podjeść trochę pysznych nachosów. Głównie wtedy, gdy wpadną do nas znajomi np. na wspólne oglądanie filmów lub z jakiejś inne okazji. Zamiast więc kupować dipy do tych chipsów, może warto przygotować swój własny, domowy, który będzie pyszny i zaskoczy Waszych gości niesamowitym smakiem. Zobaczcie sami, jak prosto i szybko możecie przygotować dip z awokado i szpinaku.

Składniki:
pół opakowania szpinaku Poltino
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 papryczka chilli
2 duże, dojrzałe owoce awokado
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1 łyżeczka kurkumy
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj. Następnie rozgrzej na patelni oliwę i lekko przesmaż cebule z czosnkiem. Dodaj szpinak i smaż całość około 4 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i ostudź. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do blendera, dodaj szpinak z cebulą i czosnkiem oraz pozostałe składniki. Całość zblenduj. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem i gotowe.
Smacznego
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background