KURCZAK Z PIECZARKAMI

0
Prostota w przygotowaniu i niezwykle intensywny smak ziół. To właśnie dzisiaj dla Was mamy na obiad. Połączyliśmy nasze pyszne pieczarki z kurczakiem i naprawdę sporą ilością zieleniny. Wszystko aby sprawić Wam przyjemność i zachwycić smakiem. Zapraszamy po przepis.

Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
1 opakowanie pieczarek Poltino
1 duża czerwona cebula
Pół pęczka natki pietruszki
Pół pęczka świeżej kolendry
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
2 łyżki masła
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju z pestek dyni

Przygotowanie:
Pierś umyć i pokroić w paseczki. Następnie wrzucić do miski, dodać mieloną wędzoną paprykę oraz sól, pieprz i olej z pestek winogron. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na około 20 minut. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojoną w pióra cebulę. Zeszklić i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić kurczaka i smażyć razem przez około 3 minuty. Następnie dodać pieczarki i smażyć razem przez kolejne 6 minut, co jakiś czas mieszając. Całość przełożyć do miski i posypać posiekaną natką pietruszki i kolendrą. Wymieszać.

Smacznego

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background