ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

0


To danie jest bardzo efektowne i spokojnie może zagościć na Waszym stole podczas spotkania ze znajomymi. Na pewno wszyscy spojrzą na nie z podziwem i pomyślą, że spędzili w kuchni godziny żeby je przygotować. A tymczasem jest ono bardzo proste i szybko zrobicie je w swoich domach. Zobaczcie sami, jakie to łatwe.  

Składniki:
1 opakowanie szpinaku liśś krojony porcjowany Poltino
1 duży kawałek świeżego łososia (około 500 gramów)
110 gram sera feta
2 ząbki czosnku
sok z całej cytryny
sól i pieprz
1 jajko
opakowanie ciasta francuskiego
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
olej

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na nim drobno posiekany czosnek. Gdy ładnie się zrumieni dodać szpinak i smażyć razem około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawić według własnego smaku sola i pieprzem i odstawić do ostygnięcia. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wyłożyć na nie połowę szpinaku, połowę fety. Powtórzyć czynność, aż skończą nam się składniki. Następnie położyć łososia. Ciasto złożyć na pół, podwinąć brzegi pod spód, a wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Tak przygotowanego łososia położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec około 40 minut w temperaturze około 180 stopni.

Smacznego
 
 
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background