Blog firmowy
MALINOWE ZDROWIE
612
0
Czas malin właśnie się zaczął. My zbieramy je dla Was, właśnie w szczycie sezonu i zamykamy w opakowaniach, żebyście mogli się cieszyć ich smakiem przez cały rok. Jednak chcielibyśmy Wam przypomnieć, dlaczego warto po nie sięgać i przygotowywać pyszne dania na ich bazie
Przede wszystkim są one nisko kaloryczne. Jedynie 30 kcal na 100 gramów malin. Idealnie uzupełnią wszystkie diety i sprawią wiele radości. Mają w sobie również takie witaminy jak C, K i E. Dodatkowo to prawdziwe bomby mikroelementów takich jak żelazo, potas, mangan, kwas foliowy, tiaminy, ryboflawiny, niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, wapń, magnez, fosfor, cynk i miedź. Maliny uznaje się za cenne przeciwutleniacze, dzięki temu, że zawierają alfa i beta - karoten, luteinę, zeaksantynę i cholinę. Są także bogatym źródłem polifenoli. Jak wszystkie czerwone owoce dostarczą nam błonnika.
Maliny, jak już napisaliśmy są idealne dla osób na diecie. Jednak nie tylko dlatego, że zawierają mało kalorii. Posiadają też keton malinowy, naturalny związek z grupy fenoli, spalający tłuszcz i zapobiegający jego odkładaniu. Działa podobnie jak l-karnityna.
Owoce te stanowią remedium na wiele dolegliwości, chronią przed poważnymi chorobami, takimi jak nowotwory lub miażdżyca. Wszystko za sprawą, naprawdę bogatego składu, jak na tak mały owoc. No i najważniejsze, smakują pysznie. My uwielbiamy przygotowywać z nich smoothie lub wykorzystywać do ciast. Sprawdzą się też jako dodatek do mięs. Możecie na ich bazie przygotować pyszny sos do kaczki lub zapiec je z czerwonym mięsem. Wydobędą z niego dodatkowe walory smakowe.
No, to jak, sięgniecie po nie teraz jeszcze chętniej?
Komentarze 0