MUFFINY DYNIOWE Z ORZECHAMI

0


Składniki:

Półtorej szklanki pszennej maki 
½ łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Szczypta soli
¾ szklanki poszatkowanych orzechów włoskich
1 opakowanie dyni w kostce Poltino
¾ szklanki brązowego cukru
1 jajko
⅓ szklanki oleju
2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:
Makę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Dodać poszatkowane orzechy i wymieszać.
Dynię ugotować, zblednować i ostudzić. Dodać jajko, cukier oraz olej. Całość wymieszać do połączenia się wszystkich składników.
Następnie należy połączyć obydwie masy i dodać sok z cytryny. Wymieszać całość łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto przełożyć do papilotek. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Smacznego

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background