NO TO ZACZYNAMY, CZYLI WITAJCIE W NASZEJ BAJCE :)

0

Witamy Was serdecznie na naszym blogu. Zaczynając, chcieliśmy opowiedzieć Wam, dlaczego zdecydowaliśmy, by komunikować się z Wami również w takiej formie. Przede wszystkim pomyśleliśmy, że nasze produkty są tak zróżnicowane, a oferta dość bogata, że warto pokazać, jak można wykorzystać je w codziennych kuchennych zmaganiach. Chcemy Was zabrać w podróż po niezwykłych smakach i aromatach. Będziemy prezentować Wam pomysły na dania w duchu polskich tradycji – nie wiemy czy wiecie, ale nasze produkty są w zasadzie w 100% przygotowywane z polskich produktów od polskich dostawców. Jest to dla nas ważne, gdyż jako polska firma przede wszystkim chcemy wspierać naszych lokalnych rolników.
Kolejnym powodem założenia tego bloga była chęć podzielenia się z Wami naszymi przemyśleniami o świecie i otaczającej nas rzeczywistości. Ciągle gdzieś pędzimy, a to za lepszą pracą, a to za lepszym samochodem. W tym pędzie zapominamy czasem o tym, co ważne; nierzadko umykają naszej uwadze na przykład podstawowe zasady dobrego wychowania. Dlatego pomyśleliśmy, że może warto kilka takich „kulturalnych” reguł przypomnieć. Bo przecież miło jest wiedzieć, jak odpowiednio podjąć gości lub przystroić stół na różne rodzinne czy przyjacielskie spotkania.
Ostatni powód jest dość prosty. Chcemy Was przekonać do uwzględniania w diecie warzyw i owoców. Bo one naprawdę mogą poprawić nasze samopoczucie i pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Stąd też będziemy chcieli dzielić się z Wami naszą wiedzą o właściwościach różnych produktów. Wszystko w trosce  o Was, Wasz smak i zdrowie.
Pamiętajcie, że produkty mrożone są w pełni naturalne, a samo mrożenie jest jedną z najlepszych form przechowywania żywności i zachowywania jej naturalnych właściwości na dłużej. Zresztą sami zobaczcie, jakie ma jeszcze zalety:

1. Dostępność
Możliwość zakupu w ciągu całego roku bez względu na sezonowość pozyskiwania surowców.

2. Wygoda
Operacje związane z myciem, czyszczeniem, obieraniem i porcjowaniem zostały już wykonane. Produkt wystarczy tylko rozmrozić, podgrzać, usmażyć lub ugotować. Czas przygotowania potraw jest skrócony o 40-80%. Gotowe mrożone dania obiadowe oszczędzają co najmniej godzinę pracy w kuchni.

3. Ekonomiczność
Konsument płaci tylko za najbardziej wartościową część surowca. Wszystkie zbędne elementy surowca zostały usunięte. Ceny produktu gotowego są stabilne w ciągu całego roku. Nie ma gwałtownych zmian jak w przypadku np. świeżych owoców i warzyw.

4. Jakość
Żywność mrożona powstaje w procesach technologicznych, w których przestrzegane są najwyższe standardy higieny, z surowców o znanym pochodzeniu i kontrolowanej jakości.

5. Bezpieczeństwo zdrowotne
W trosce o bezpieczeństwo, warzywa i owoce dostarczane do zakładu, z których powstają produkty są gruntownie badane. Następnie poddawana szeregom procesów, takich jak mycie, obieranie i eliminowanie wszelkich zanieczyszczeń. Na samym końcu ich tworzenia, pakowane w bezpieczne dla zdrowia opakowania.

6. Świeżość
Żywność mrożoną produkuje się z surowców o najwyższej jakości, w stanie znakomitej dojrzałości smakowo-zapachowej i pełni zawartości składników odżywczych.

7. Smak
Właściwe warunki przechowywania i przygotowanie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu gwarantują najwyższą jakość oraz smak pełen aromatów i wartości odżywczych jakie można znaleźć w warzywach i owocach.

8. Wartość odżywcza
Szybkie mrożenie to jeden z najlepszych sposobów utrwalania żywności, niepowodujący strat wartości odżywczej. Zapewnia maksymalne przedłużenie trwałości produktów, przy minimalnych zmianach ich cech jakościowych i żywieniowych. Mrożenie warzyw i owoców w znacznym stopniu  zachowuje charakterystyczne cechy świeżych surowców, takich jak: smak, zapach, barwa. Z uwagi na wewnętrzną strukturę warzyw i owoców po rozmrożeniu zachowują dodatkowo pierwotny kształt.

9. Dobra informacja
Mrożonki są w opakowaniach oznakowanych zgodnie z obowiązującymi rozporządzeniami. Konsument wie jak przechowywać produkt i jak poprawnie przyrządzić go do spożycia.

10. Trwałość
Żywność mrożona przechowywana w zalecanej temperaturze ma wielomiesięczną trwałość bez zauważalnej zmiany jakości. Umożliwia to lepszą organizację zakupów i błyskawiczne przygotowanie w domu nawet wyrafinowanych potraw.

11. Brak odpadów
Cały produkt mrożony jest jadalny. Nic się nie marnuje. Nie powstaje duża ilość śmieci. W przypadku świeżych warzyw traci się w czasie obierania i czyszczenia ok. 40% ich masy.

12. Nowoczesność – wartość dodana
Mrożona żywność jest dostosowana do stylu życia i sposobu odżywiania nowoczesnych konsumentów, szanujących swój czas, stosujących niskokaloryczną dietę, dbających o zdrowie i sprawność fizyczną.

Dodalibyśmy jeszcze jeden punkt, a mianowicie nieskończoną ilość możliwości kulinarnych. Śledźcie nas, a udowodnimy Wam to w praktyce.
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background